Jednodušší už to být ani nemůže. Recept na chleba bez hnětení, bez pekárny a téměř bez práce recept
- Snadné na přípravu
- 5 porcí
- 55 minut
Tento domácí chleba je jednoduchý na přípravu, ale jeho chuť vás ohromí. Stačí pár minut práce a získáte krásně nadýchaný, voňavý a chutný chléb, který určitě potěší nejen vás, ale i vaši rodinu. Pokud přidáte škvarky nebo bylinky, dostanete ještě úžasnější verzi tohoto chleba.
Pro 5 porcí
Ingredience
Volitelné: škvarky, sušený česnek, cibulka, bylinky (dle chuti)
Postup přípravy
- Příprava těsta: V misce smíchejte všechny ingredience – mouku, droždí, sůl a kmín. Přidejte vodu a míchejte vařečkou, dokud nezískáte husté těsto. I když těsto nevypadá příliš vábně, nemusíte se bát – výsledek bude perfektní. Přikryjte těsto utěrkou a nechte kynout 8 až 10 hodin při pokojové teplotě.
- Tvarování těsta: Po vykynutí přendejte těsto na dobře pomoučený vál a pomoučenýma rukama roztáhněte na obdélník silný asi 3 cm. Nechte těsto 15 minut odpočinout a poté ho přeložte: skládáním z boků a shora směrem do středu. Těsto nechte dalších 30 minut odpočívat.
- Pečení chleba: Předehřejte troubu na 220–230 °C a vložte do ní zapékací mísu nebo pekáč s pokličkou, který lze zavřít. Těsto přendejte do horké nádoby, posypte lehce moukou a přikryjte. Pečte přikryté 30 minut, poté sejměte pokličku a pečte dalších 15 minut, dokud nebude mít chléb zlatohnědou kůrku.
- Servírování: Po upečení nechte chléb vychladnout a můžete si užít čerstvý domácí krajíc.