Jednoduché trubičky ze šlehačky – božský recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 16. 01. 2019

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Těsto zpracujeme a necháme 24 hod odležet. Potom rozválíme na tenký plát a krájet proužky 3 cm tlusté a asi 20 cm dlouhé.
    2. Natočíme na trubičky, potřeme žloutkem a upečeme dozlatova.
    3. Potom opatrně sejmeme z formiček a necháme vychladnout.
    4. Sníh – vyšlehat sníh se špetkou soli, zašlehat cukr. Šlehat nad párou až do zhoustnutí a potom ještě mimo do vychladnutí.
    5. Upečené šamróny naplnit a pocukrovat. Pokud chcete, můžete je i namočit v čokoládě.

    Z jedné dávky je asi 40 trubek.