Skvělý recept na jednoduché domácí koblihy, které si okamžitě zamiluje celá vaše rodina!

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 120 minut
Tomáš, 14. 11. 2024

Pokud si rádi pochutnáváte na teplých koblihách, které si můžete připravit doma, tento recept je přesně pro vás! Už žádné kupování koblih, které ne vždy napustí dostatek náplně – teď si je napustíte dle libosti a podle chuti každého člena rodiny. Tohle je ideální recept na domácí koblihy, které jsou navíc cenově dostupnější a chutnější než ty z obchodu.

Pro 12 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • V míse smíchejte vlažné mléko, vodu, cukr a droždí. Nechte směs stát 10 minut.
  • Přidejte vejce, rozpuštěné máslo a mouku a zpracujte hladké těsto.
  • Zakryjte mísu utěrkou a nechte těsto na teplém místě vykynout.
  • Po vykynutí těsto vyválejte na cca 3 mm tlusté a vykrojte kolečka pomocí sklenice o průměru 8-10 cm.
  • Na každé kolečko dejte lžíci džemu nebo Nutelly.
  • Přikryjte dalším kolečkem a okraje důkladně přitlačte k sobě, aby se spojily.
  • Všechny koblihy přeneste na plech vyložený pečicím papírem, zakryjte utěrkou a nechte ještě 35 minut kynout.
  • Poté pečte v předehřáté troubě na 170°C do zlatova (cca 15-20 minut).
  • Koblihy můžete smažit i v oleji, ale pečení je zdravější alternativou.
  • Po upečení potřete koblihy rozpuštěným máslem.
  • Nechte je vychladnout a poté posypte práškovým cukrem.

Celková doba přípravy: přibližně 2 hodiny (včetně kynutí)

Počet porcí: 12-15 koblih

Dobrú chuť!