Jednoduché a rychlé domácí buchty s krémovou pudinkovou náplní recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 60 minut
Jan, 31. 03. 2025

Nemáte čas na kynutí těsta, ale přesto byste si rádi pochutnali na domácím pečivu? Tyto buchty jsou hotové raz dva a chutnají fantasticky! Těsto je univerzální – můžete ho použít i na šneky, koláče nebo rohlíky.

Pro 6 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na náplň (dle chuti):

Postup přípravy

  • příprava těsta Mléko mírně zahřejeme, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme několik minut aktivovat. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a sodu. Přilijeme olej a vzešlý kvásek, poté přidáme zbytek mléka a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí.
  • tvarování buchet Těsto ihned rozválíme na lehce pomoučeném vále na plát a rozkrájíme na čtverce. Do středu každého kousku dáme náplň dle chuti (např. pudink s kousky čokolády) a zabalíme do tvaru buchty.
  • pečení Buchty klademe vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je olejem, aby se po upečení snadno oddělovaly. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 40–45 minut, dokud nejsou krásně zlatavé.
  • závěrečná úprava Ještě horké buchty potřeme studeným mlékem smíchaným s vanilkovým cukrem. Po vychladnutí je můžeme posypat moučkovým cukrem.

Doba přípravy a počet porcí

Celková doba přípravy: 60 minut

🥄 Počet porcí: 12–16 buchet

Závěr

Tyto buchty jsou nejen rychlé, ale také nadýchané a vláčné. Díky univerzálnímu těstu si je můžete přizpůsobit podle chuti – naplnit je tvarohem, mákem nebo ořechy. Skvěle chutnají i druhý den, pokud vám tedy vůbec nějaké zbudou!

Dobrou chuť! 🍽️