Jablečný štrúdl z pivního těsta: Vychytaný recept od Ládi Hrušky
- Snadné na přípravu
- 8 porcí
- 50 minut
Pokud máte letos nadbytek jablek a nevíte, co s nimi, zkuste tento vychytaný recept na štrúdl z pivního těsta. Je snadný, rychlý a výsledek vás překvapí!
Pro 8 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava těsta: Z hladké mouky, nastrouhaného másla a světlého piva ručně vypracujte hladké a nelepivé těsto.
- Rozválení těsta: Těsto rozdělte na dvě části. Každou z nich rozválejte na pomoučeném vále na tenký obdélník.
- Plnění těsta: Na vyválené těsto nastrouhejte rumové perníčky. Na tuto vrstvu dejte nastrouhaná jablka a posypte vanilinovým i skořicovým cukrem a rozinkami.
- Zavinutí: Těsto pevně zaviňte. Záviny přeneste na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozkvedlaným vejcem.
- Pečení: Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25–30 minut, dokud štrúdl nezíská zlatavou barvu.
- Dokončení: Ihned po vytažení z trouby štrúdl potřete rozehřátým máslem s rumem. Tento krok dodá štrúdlu lahodnou vůni i chuť.