Jablečný štrúdl z pivního těsta: Vychytaný recept od Ládi Hrušky

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 50 minut
Tomáš, 23. 09. 2024

Pokud máte letos nadbytek jablek a nevíte, co s nimi, zkuste tento vychytaný recept na štrúdl z pivního těsta. Je snadný, rychlý a výsledek vás překvapí!

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Z hladké mouky, nastrouhaného másla a světlého piva ručně vypracujte hladké a nelepivé těsto.
  • Rozválení těsta: Těsto rozdělte na dvě části. Každou z nich rozválejte na pomoučeném vále na tenký obdélník.
  • Plnění těsta: Na vyválené těsto nastrouhejte rumové perníčky. Na tuto vrstvu dejte nastrouhaná jablka a posypte vanilinovým i skořicovým cukrem a rozinkami.
  • Zavinutí: Těsto pevně zaviňte. Záviny přeneste na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozkvedlaným vejcem.
  • Pečení: Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25–30 minut, dokud štrúdl nezíská zlatavou barvu.
  • Dokončení: Ihned po vytažení z trouby štrúdl potřete rozehřátým máslem s rumem. Tento krok dodá štrúdlu lahodnou vůni i chuť.