Jablečné řezy s krémem ze smetanového sýra a vanilkovým pudinkem recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 60 minut
Jan, 06. 05. 2025

Dokonalá kombinace vláčného těsta, voňavých jablek a jemného krému

Hledáte dezert, který je lehký, krémový, ovocný a přesto sytě lahodný? Vyzkoušejte tyto jablečné řezy s vanilkovým pudinkem a smetanovým krémem, které se na jazyku doslova rozplývají. Ideální zákusek pro slavnostní příležitosti, ale i jako sladká odměna k odpolední kávě. V jediné porci najdete vše – nadýchaný piškot, šťavnatá jablka i sametově jemný krém.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na pudink:

Na krém:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Vyšlehejte vejce, cukr a špetku soli do husté pěny. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně ji vmíchávejte do vaječné směsi. Těsto lehce promíchejte, aby zůstalo nadýchané.
  • Pečení: Plech vyložte pečicím papírem, vlijte těsto a pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 25 minut. Po upečení nechte korpus vychladnout, odřízněte jeho vršek a odložte stranou.
  • Vanilkový pudink s jablky: Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. V pánvi je poduste s 750 ml jablečné šťávy a cukrem. Zbylých 100 ml smíchejte s pudinkovým práškem a vmíchejte k jablkům. Vařte do zhoustnutí. Nalijte směs na korpus a nechte vychladnout.
  • Krémová vrstva: Vyšlehejte smetanu s cukrem, přidejte smetanový sýr a šlehejte do pevného a hladkého krému. Naneste rovnoměrně na vychladlý pudink s jablky.
  • Dokončení: Odříznutý vršek korpusu rozmixujte na drobenku a rovnoměrně ji nasypte na krém. Dort dejte do lednice alespoň na 4 hodiny, ideálně přes noc, aby dobře ztuhl.

Doba přípravy a počet porcí

  • Celková doba přípravy: cca 1 hodina + 4 hodiny chlazení

  • Počet porcí: cca 12–15 řezů

Závěr

Jablečné řezy s vanilkovým pudinkem a smetanovým krémem jsou elegantní dezert, který zaujme nejen vzhledem, ale především výjimečně jemnou chutí. Spojení vláčného těsta, voňavých jablek a smetanového krému vytváří nezapomenutelný zákusek, který se hodí pro každou příležitost. Uložte si tento recept – zaručeně se k němu budete vracet!