Počet kusů cca 40–50 dortíčků (podle průměru vykrajovátka)
Celková doba přípravy cca 2 h 30 min
(příprava a chlazení těsta 45 min, tvarování a pečení 45–60 min, plnění a poleva 40–50 min)
Tipy a skladování
-
Těsto rozvalujte chladné; při práci ho můžete dělit na dvě části a zbytek držet v lednici.
-
Dortíčky chutnají nejlépe po 1–2 dnech odležení v chladu v uzavřené dóze.
-
Část náplně můžete obměnit přidáním nastrouhané citronové kůry nebo trochy meruňkového likéru.
Závěr
Išelské dortíčky jsou elegantní drobné cukroví, které vynikne na svátečním tácu i při nedělní kávě. Křehké ořechové těsto, meruňková linka v krému a tenká čokoládová slupka dávají dohromady harmonii, která se neomrzí. Připravte si je s předstihem – odležením ještě zjemní.