Hrnkový jablečný koláč s domácím povidly a čokoládou od babičky recept

Ingredience

  • 2 hrnky hrubé mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 2 hrnky krystalového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 1/2 hrnku mletých ořechů
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 skořicový cukr
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek nastrouhaných jablek
  • 3 vejce
  • povidla nebo džem (doporučuji domácí povidla)
  • Polevu z čokolády a dvou lžic oleje
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. V misce promícháme nejdříve suché přísady.
  2. Potom přidáme ostatní a vymícháme hladké cesto.
  3. Testo vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 ° C 40 – 45 minut.
  4. Po vychladnutí potřeme povrch koláče džemem a přelijeme čokoládovou polevou – tu připravíme klasicky z čokolády a oleje, které rozpustíme ve vodní lázni).
  5. Můžeme zlehka posypat strouhaným kokosem.