Hrníčková litá buchta s tvarohem a mandarinkami: rychlý a vláčný moučník na plech recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 15 minut
Jan, 21. 10. 2025

Tato hrníčková litá buchta s tvarohem a mandarinkami je důkazem, že i z obyčejných surovin lze připravit naprosto výjimečný dezert. Je neuvěřitelně vláčná, nadýchaná a osvěžující díky šťavnatým mandarinkám a jemnému tvarohu. Navíc je hotová raz dva – stačí vše smíchat, nalít na plech a upéct. Perfektní recept pro všechny, kdo mají rádi rychlé a poctivé domácí moučníky.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na tvarohovou náplň:

Dále:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Vejce vyšlehejte s moučkovým cukrem do světlé pěny. Postupně přidejte olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Nalití na plech: Připravené těsto nalijte na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pomocí stěrky rovnoměrně rozprostřete.
  • Tvarohová směs: Tvaroh smíchejte s vejcem a vanilkovým cukrem. Pomocí lžíce vytvořte menší hromádky tvarohu na povrchu těsta.
  • Ovoce: Na těsto s tvarohem rozložte okapané mandarinky podle chuti. Můžete je rovnoměrně rozprostřít nebo vyskládat do vzoru.
  • Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut, dokud povrch nezezlátne. Po upečení nechte buchtu vychladnout na mřížce. Před podáváním ji lehce pocukrujte moučkovým cukrem.

Doba přípravy a počet porcí

  • Celková doba přípravy: 40 minut

  • Aktivní příprava: přibližně 15 minut

  • Počet porcí: cca 12–15 porcí

Závěr

Tato litá hrníčková buchta s tvarohem a mandarinkami patří mezi ty recepty, které si oblíbíte už po prvním upečení. Díky jednoduché přípravě a dokonalé chuti je ideální jak ke kávě, tak i jako rychlý dezert pro návštěvu. Tvaroh dodává vláčnost a mandarinky svěží ovocnou chuť, která krásně doplní jemné těsto. Pokud máte rádi dezerty „bez práce a za odměnu“, tento recept by rozhodně neměl chybět ve vašem sešitě.