Hovězí kostky s hříbkovou omáčkou a rýží: Vůně lesa na vašem talíři recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 180 minut
Jan, 13. 06. 2025

Připravte si vydatný pokrm, který propojuje tradiční české chutě s nádechem lesní kuchyně. Hovězí kostky v jemné hříbkové omáčce podávané s rýží jsou ideální volbou pro nedělní oběd, slavnostní příležitosti nebo pohodové domácí vaření.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava základu Na rozpáleném oleji zpěňte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a okapané hříbky a restujte, dokud nezačnou vonět.
  • Orestování masa Maso osolte, opepřete a přidejte na pánev. Zprudka ho opečte ze všech stran, aby získalo barvu.
  • Koření a vývar Do směsi přidejte tymián, kmín, koriandr a sušenou petrželku. Krátce promíchejte a zalijte vývarem.
  • Dlouhé dušení Zakryjte poklicí a nechte dusit na mírném plameni zhruba 2,5 hodiny, dokud maso nezměkne. Podle potřeby podlévejte.
  • Zahuštění a dochucení Omáčku zahustěte jíškou rozmíchanou ve vodě a dobře promíchejte. Nechte krátce povařit. Ochuťte dle potřeby.
  • Servírování Podávejte s vařenou rýží a můžete ozdobit čerstvou petrželkou.

Celková doba přípravy

180 minut

Počet porcí

4 porce

Závěr

Tento pokrm v sobě spojuje jemnost hovězího masa, aromatickou houbovou omáčku a jednoduchost rýže. Skvěle se hodí i pro slavnostní chvíle nebo poctivý nedělní oběd. Pokud milujete chutě lesa a tradiční recepty, tohle jídlo vás určitě nezklame.