Fantastický jahodový koláč s pudinkem: Rychlý a snadný recept na letní dezert

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 25 minut
Jan, 02. 05. 2025

Tento jahodový koláč s pudinkem je naprosto božský. Je vláčný, šťavnatý, voní létem a navíc se připravuje snadno a rychle. Spojení jemného těsta, vanilkového pudinku a čerstvých jahod pod želé je prostě sázka na jistotu – ideální na víkend, oslavu nebo jen tak ke kávě.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na pudink:

Na jahodovou vrstvu:

Na dortovou polevu:

Postup přípravy

  • Těsto Máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Postupně přidáváme vejce, jedno po druhém. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a škrobem. Nakonec přidáme mléko a promícháme do hladkého těsta. Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C asi na 15–20 minut. Necháme vychladnout.
  • Pudink 500 ml mléka dáme vařit s cukrem. Zbylých 100 ml smícháme s pudinkovým práškem. Když mléko vře, vlijeme pudink a mícháme, dokud nezhoustne. Horký pudink rozetřeme na upečený korpus a necháme zchladnout.
  • Jahody Jahody omyjeme, osušíme a rozkrojíme – poloviny dáme na okraje koláče, zbytek doprostřed. Hezky rozprostřeme po celé ploše.
  • Želé Vodu s cukrem přivedeme k varu, stáhneme z plotny a vmícháme prášek na dortové želé. Chvilku mícháme, pak necháme asi 2–3 minuty vychladnout a želé rovnoměrně rozlijeme po jahodách. Koláč dáme ztuhnout do lednice – ideálně alespoň na 2 hodiny.

🕒 Celková doba přípravy:

Příprava: 25 minut

Pečení: 20 minut

Chlazení: cca 2 hodiny

Celkem: přibližně 2,5 hodiny (včetně chlazení)

🍰 Počet porcí:

12 až 15 porcí (z klasického plechu cca 30×40 cm)

Závěr

Tento jahodový koláč s pudinkem je osvěžující a naprosto jednoduchý. Skvělý tip na letní víkend nebo rychlý dezert, když máš doma jahody a chuť na něco sladkého. Díky pudinku je krásně vláčný a jahody s želé mu dodají šmrnc.