Fantastické slané pečivo se sýrem: Křehké, křupavé a hotové raz dva recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 15 porcí
  • 25 minut
Jan, 11. 04. 2025

Slané pečivo by nemělo chybět na žádném slavnostním stole. Ať už chystáte pohoštění pro návštěvu nebo si chcete jen tak zamlsat, tyto křupavé sýrové jednohubky ze smetanového těsta jsou sázkou na jistotu. Rychlá příprava, výborná chuť a delší trvanlivost – ideální volba pro každou příležitost.

Pro 15 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na potření a posyp:

Postup přípravy

  • Připravte těsto Do mísy nasypte mouku, sůl, sodu a strouhaný sýr. Přidejte nakrájené (nebo nastrouhané) změklé máslo a promíchejte.
  • Zpracujte těsto Postupně přidávejte zakysanou smetanu – jen tolik, aby vzniklo kompaktní a hladké těsto. Možná nevyužijete celý kelímek.
  • Tvarování a pečení Těsto vyválejte na plát silný asi 5 mm. Pomocí vykrajovátek vytvořte libovolné tvary a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
  • Závěrečné úpravy Každý kousek potřete bílkem, posypte sýrem a sezamem.
  • Pečte Pečte v předem předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut – dokud pečivo nezezlátne. Sledujte pečení podle typu vaší trouby.

Celková doba přípravy:

Příprava: 10 minut

Pečení: 15 minut

Celkem: cca 25 minut

Počet porcí:

cca 40 ks pečiva

Závěr receptu:

Toto slané sýrové pečivo se smetanovým těstem je jedním z těch receptů, které si zamilujete na první ochutnání. Vydrží křehké několik dní, skvěle se hodí jako pohoštění, ale i jako svačinka. A nejlepší na tom je, že je opravdu rychlé a jednoduché na přípravu. Pokud hledáte nenáročný recept, který má efekt, právě jste ho našli.

Dobrou chuť!