Famózní Moldavský karamelový koláč od babičky recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 27. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Ve větší misce si prosejte mouku, prášek do pečiva a přidejte cukr.
    2. Přilijte slunečnicový olej a vše dobře promíchejte.
    3. Po promíchání pomalu přilijte kefír a po něm mléko. Nakonec vše vyšlehejte ručním šlehačem, aby v těstě nezůstaly hrudky.
    4. V jiné misce si vyšleháme celé vajíčka.
    5. Za stálého šlehání je přilijte k těstu a na závěr přilijte vodku.
    6. Těsto by mělo mít tekutou konzistenci, přibližně jako těsto na palačinky.
    7. Na rozdíl od palačinkového, toto těsto je velmi pěnové a vzdušné.
    8. Přiměřeně velký pekáč si vymažeme máslem a vysypte strouhankou.
    9. Troubu si předehřejte na 200 stupňů a pečte přibližně 1 hodinu a 45 minut.
    10. Pak teplotu snižte na 100 stupňů a pečte další 1 hodinu a 30 minut.
    11. Mírně sladké těsto s příchutí karamelu si zamilujete.
    12. Rovněž jeho porézní strukturu, která z něj dělá doslova obláček v ústech.
    13. Podávejte s ovocem a šlehačkou nebo s jemným pudinkem.