Falešný tvarohový koláč z kyselé smetany, božský recept
- Sředně těžká přípava
- 10 porcí
- 0 minut
Pro 10 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
Na těsto:
400 g hladké mouky
,200 g másla nebo margarínu
,150 g moučkového cukru
,špetku soli
,2-3 lžíce mléka
,1 vejce
Na krém:
600 ml zakysané smetany
,2 bal. vanilkového nebo smetanového pudinku
,150 g kr. cukru
,500 ml mléka
,Kůru a šťávu z menšího citronu
,Rozinky (já je předem namáčet do vroucí vody)
- Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme hutné jednotné těsto. Těsto přikryjeme alobalem a vložíme na 30 minut do chladničky.
- Z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout (sem-tam promícháme, aby se na pudinku nevytvořila kůže) a potom smícháme se zakysanou smetanou, kůrou a citrónovou šťávou.
- Těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou rozválíme do tvaru obdélníku (já jsem na plechu o rozměrech 20 x 30 cm). 1. těsto přendáme na dno plechu, který jsme si vystlalo pečícím papírem. Na těsto rovnoměrně navrstvíme smetanový krém a přikryjeme druhou polovinou těsta.
- Vložíme do dobře vyhřáté trouby. Při teplotě 180 stupňů pečeme 25-30 minut.
- Necháme vychladnout, posypeme práškovým cukrem a můžeme si pochutnávat.
- Přejeme vám dobrou chuť! 🙂