Krém je velice jednoduchý a přitom na chuť výborný.
Tvaroh, smetanu, moučkový cukr, olej, dvě vejce a puding v prášku (který nevaříme) dáme dohromady. Nic víc.
Vytvoříme tak mícháním nebo mixerem hladký krém bez pucků. Vzniklou náplň máme připravenou, odložíme ji na chvíli stranou a pustíme se do přípravy samotného piškotu.
Jako první si oddělíme žloutky od bílku. Vyšleháme žloutky s cukrem, ještě při šlehání přidáme olej a mléko.
Vymícháme dohladka a následně přisypeme kakao, mouku a špetku soli. Nyní si vezmeme bílky, které nám po oddělení od žloutků zbyly.
Šleháním z nich vyrobím hustý sníh, který pomalu a opatrně vmícháme ke všem ostatním ingrediencím.
Do celého těsta následně přidáme prášek do pečiva. Nakonec nezapomeneme vše ještě jednu dobře promíchat, aby byla směs opravdu hladká.
Máme hotové a umíchané těsto i náplň a tak se můžeme pustit do pečení. Vymažeme a vysypeme plech menší velikosti.
Opatrně na něj vlijeme polovinu tmavého těsta tak, aby bylo rovnoměrně po celé ploše – popřípadě mu můžeme pomoci v roztečení nakloněním formy či rozetřením vařečkou nebo stěrkou na těsto. Na plech pak přijde tvarohová náplň.
U jejího rozprostření postupujeme stejně jako u předchozí vrstvy.
Na náplň pak velice opatrně vlijeme zbývající polovinu těsta tak, aby neproteklo dolů.
Dort vložíme do předem předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme po dobu 40 – 50 minut.