Dvojbarevný tvarohový dort s čokoládou a zakysanou smetanou recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
Krém
- 3 vejce
- 150 g moučkového cukru
- 60 ml oleje
- 60 ml mléka
- 150 g hladké mouky
- 1,5 lžíce kakaa
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- špetku soli
- Krém je velice jednoduchý a přitom na chuť výborný.
- Tvaroh, smetanu, moučkový cukr, olej, dvě vejce a puding v prášku (který nevaříme) dáme dohromady. Nic víc.
- Vytvoříme tak mícháním nebo mixerem hladký krém bez pucků. Vzniklou náplň máme připravenou, odložíme ji na chvíli stranou a pustíme se do přípravy samotného piškotu.
- Jako první si oddělíme žloutky od bílku. Vyšleháme žloutky s cukrem, ještě při šlehání přidáme olej a mléko.
- Vymícháme dohladka a následně přisypeme kakao, mouku a špetku soli. Nyní si vezmeme bílky, které nám po oddělení od žloutků zbyly.
- Šleháním z nich vyrobím hustý sníh, který pomalu a opatrně vmícháme ke všem ostatním ingrediencím.
- Do celého těsta následně přidáme prášek do pečiva. Nakonec nezapomeneme vše ještě jednu dobře promíchat, aby byla směs opravdu hladká.
- Máme hotové a umíchané těsto i náplň a tak se můžeme pustit do pečení. Vymažeme a vysypeme plech menší velikosti.
- Opatrně na něj vlijeme polovinu tmavého těsta tak, aby bylo rovnoměrně po celé ploše – popřípadě mu můžeme pomoci v roztečení nakloněním formy či rozetřením vařečkou nebo stěrkou na těsto. Na plech pak přijde tvarohová náplň.
- U jejího rozprostření postupujeme stejně jako u předchozí vrstvy.
- Na náplň pak velice opatrně vlijeme zbývající polovinu těsta tak, aby neproteklo dolů.
- Dort vložíme do předem předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme po dobu 40 – 50 minut.