Počet porcí: 6–8 (cca 1 litr zmrzliny)
Celkový čas: 2 h 45 min (aktivně 20 min • vaření 10 min • chlazení 15 min • mražení min. 2 h)
Tipy a varianty
-
Bez zrn ananasu: Pokud chcete zcela hladkou zmrzlinu, ananas předem krátce rozmixujte.
-
Exotická variace: Přidejte 2–3 lžíce strouhaného kokosu nebo vyměňte část ananasu za mango.
-
Sladkost na míru: Podle chuti dolaďte kondenzovaným mlékem nebo moučkovým cukrem.
-
Servírování: Podávejte lehce povolené, s čerstvým ovocem či hoblinami hořké čokolády.
Závěr
Domácí ananasová zmrzlina s ricottou je důkazem, že i bez zmrzlinovače zvládnete krémový dezert jako z prázdnin. Je lehká, osvěžující a díky ovoci krásně šťavnatá. Připravte ji den předem, ať má čas hezky ztuhnout – u kávy, po obědě i na letní zahradní party boduje vždy.