Domácí vlašský salát mnohem lepší než z obchodu recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 13. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Začněte uvařenými bramborami, které si oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
    2. Pomozte si kolečkem, které používáme při přípravě brambor na bramborový salát, tak docílíte opravdu drobné kousky brambor.
    3. Do druhé misky si připravte cibuli nakrájenou nadrobno a k ní přidejte pepř a sůl, promíchejte a nechte chvíli odstát.
    4. Když cibule změkne, přidejte ji k bramborám a vše spolu zalijte sladko-kyselým nálevem, který získáte ze sterilizovaných okurek.
    5. Použijte 100 – 200 ml a pořádně salát promíchejte.
    6. Opět si nechte salát odstát a mezitím si připravte salám.
    7. Nenechte si ujít: Domácí chléb jako od babičky. Příprava je jednoduchá no chuť je vyjímečná!
    8. Tu nakrájejte na tenké nudličky. Stejně na drobné kousky nakrájejte i okurku.
    9. Potom k bramborám přidejte salám, okurky a hrášek.
    10. Vše spolu pořádně promíchejte, podle chuti ještě přidejte sůl nebo pepř, přidejte majonézu a hořčici a opět spolu vše pořádně promíchejte.
    11. Pokud se vám zdá majonéza příliš kyselá, můžete přidat cukr.
    12. Potom salát odložte do lednice aby se všechny chutě spolu spojily.
    13. Salát můžete podávat samostatně s pečivem nebo je i vhodnou ingrediencí na chlebíčky pod šunku.