Vždy mi chutnala tatarská omáčka z restaurace. Nyní jsem na ní našla výborný recept a bez vajec!

Ingredience

  • 2 uvařená vajíčka
  • 2 dcl mléka
  • 2-3 kyselé okurky
  • 1 cibuli
  • 1 čl hořčice
  • 1 čl octa
  • špetku soli
  • špetku cukru
  • špetku mletého koření na dochucení
  • olej (podle toho
  • jakou hustou tatarkou chceme)
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Nejdříve si uvaříme vajíčka natvrdo.
  2. Okurku a cibuli nakrájíme na drobno.
  3. Všechny suroviny kromě oleje dáme do mixéru a rozmixujeme na kaši.
  4. Dochucujeme až na závěr.
  5. Během mixování přidáváme postupně po trošce olej.
  6. Množství zvolíme podle toho, jakou hustou tatarskou omáčku chceme. Dobrou chuť.
  7. Pokud v receptu vynecháte cibuli a okurku, vznikne vám klasická majonéza.