Domácí lahodný sýr bez konzervantů za 3 hodiny hotový recept

Ingredience

  • 1 l mléka
  • 1 polévková lžíce soli
  • 200 až 300 g zakysané smetany
  • 3 vejce
10x
0 Kcal
03:00
Střední

Postup přípravy

  1. Nalijte mléko do hrnce a přidejte sůl a zahřejte.
  2. Smíchejte kysanou smetanu s vejci.
  3. Jakmile mléko začne vřít, přidejte směs smetany a vajec a dobře promíchejte. Povařte 5 minut a směs stále míchejte, jakmile se začne sýr oddělovat, přeceďte ho.
  4. Nechte sýr odstát v lednici po dobu několika hodin a pak jej můžete konzumovat.
  5. Zkuste přidat různé druhy koření, či bylinek a získáte pokaždé jinou chuťovou variantu.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"