Domácí štrúdl z jemného a lahodného šlehačkového těsta recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 1 minuta
Tomáš, 28. 05. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Na náplň:

Na potření:

Postup přípravy

  • Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme jednotné těsto. Dle potřeby přidejte mléko nebo mouku, aby těsto nebylo moc tuhé ani příliš řídké
  • Nechám odležet 30 minut
  • Rozdělíme na 3 části
  • Každé těsto rozválíme
  • První plát posypeme strouhankou, cukrem a skořicí a přidáme nastrouhaná jablka
  • Na druhý plát navrstvíme tvaroh s rozinkami a cukrem
  • Na třetí plát dáme mák s cukrem a třešněmi
  • Klasicky zavineme nebo kraje nařízneme a střídavě překládáme
  • Plech vyložíme pečícícm papírem a štrúdly potřeme rozpuštěným máslem
  • cca 30 minut pečeme na 200 stupňů
  • Po vyjmutí z trouby potřeme máslem společně s rumem