Domácí šlehačka – stojí méně a je mnohem lahodnější recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Mléko zahřejeme téměř až k bodu varu.
- Máslo nakrájíme na menší kousky a vhodíme do mixéru a přidáváme k němu zahřáté mléko.
- Mixujeme 3 minuty a když směs vychladne, přelijeme ji do misky a dáme ztuhnout na noc do ledničky.
- Necháme přes noc vychladit a druhý den ušleháme jako klasickou šlehačku, takto získáte pořádnou nadílku domácí šlehačky.
- Je výborná a lépe drží tvar i bez ztužovače.
Podobné recepty
Další recepty
Luxusní francouzský krém na plnění a zdobení: Bez tvarohu i mascarpone
dezerty
20 minut

Jak připravit šlehačku z mléka: Trik cukrářů, který vás zachrání bez smetany
polevy a zdobení
70 minut