Jednoduché křehké domácí rohlíky recept

4.8
(61)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 150 minut
Tomáš, 29. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • V první řadě si zahřejeme 2 deci mléka a přidáme vrchovatou lžíci cukru a necháme ho rozpustit.
  • Když se nám cukr rozpustí, přidáme 2 droždí a necháme dokud vznikne kvásek.
  • Následně do větší mísy prosejeme mouku. Přidáme olej a mléko co nám zbylo sůl, a kvásek.
  • Následně tuto směs promícháme s rukama, abychom z ní dostali těsto a necháme vykynout na teplém místo.
  • Například na sluníčku venku nebo do trouby a zapneme ji na 30 stupňů.
  • Když těsto vykyne začneme z něj odtrhávat, jednotlivé kusy na menší a v rukou je zpracujeme na kulky jak to vidíme na obrázku.
  • Mělo by vzniknout cca 35-40 kusů.
  • Každou kuličku rozválíme.
  • Pak ji srolujeme do tvaru rohlíku, přesně jak to vidíte na obrázku dole.
  • Plech na pečení potřeme olejem a dáme na něj papír na pečení.
  • Pak i samotný papír, nahoru, kde budeme ukládat rohlíky potřeme lehce olejem ale velmi minimální.
  • Potom je necháme ještě pár minut vykynout.
  • Rohlíčky ještě můžeme přetřít olejem nebo rozšlehaným vajíčkem.
  • Pak si je ještě můžeme ale nemusíme dokořenit.
  • Troubu si předehřejeme na 220 stupňů a pečeme cca 10-12 minut.
  • Když je vytáhneme z trouby dáme na ně ještě na pár minut vlhkou utěrku, aby zůstali vláčné i na druhý den.

Francouzský pletenec ze sáčku se sezamem recept

chuťovky
180 minut
4.4
(56)
05. 12. 2018 Tomáš

Česnekoví šneci s bylinkami recept

Bez masa
60 minut
4.4
(62)
27. 11. 2018 Tomáš

Domácí křupavý chléb recept

Bez masa
100 minut
4.7
(56)
27. 11. 2018 Tomáš