Domácí pribiňáček s jahodovým pyré: Jemný a svěží dezert pro celou rodinu recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 20 minut
Jan, 10. 06. 2025

Hledáte rychlý a lahodný dezert, který si zamilují malí i velcí? Vyzkoušejte domácí pribiňáček s jahodovým pyré, který spojuje krémovou jemnost tvarohu se svěží chutí čerstvých jahod. Příprava je jednoduchá, nepeče se a výsledkem je výjimečně chutná sladká pochoutka ideální pro letní dny nebo jako lehký dezert po obědě.

Pro 4 porce

Ingredience

Na pribiňáček:

Na jahodové pyré:

Postup přípravy

  • Příprava krému: V míse smíchejte tvaroh s vanilkovým cukrem a dobře promíchejte. Šlehačku vyšlehejte dotuha a opatrně ji vmíchejte do tvarohové směsi, dokud nevznikne jemný krém.
  • Jahodové pyré: Jahody omyjte, zbavte stopek a rozmixujte je s moučkovým cukrem na hladké pyré. Pokud preferujete jemnější strukturu, můžete směs přecedit přes sítko.
  • Vrstvení: Do sklenic nebo pohárů vrstvěte střídavě jahodové pyré a pribiňáčkový krém. Na vrch můžete přidat čerstvé plátky jahod.
  • Chlazení: Dezert nechte vychladit alespoň 30 minut v lednici před podáváním.

Celková doba přípravy

20 minut + chlazení 30 minut

Počet porcí

4 porce

Závěr

Tento domácí pribiňáček s jahodovým pyré je důkazem, že i jednoduché recepty mohou být výjimečně chutné. Díky kombinaci smetanového tvarohu a svěžího ovocného pyré získáte lehký dezert, který ocení děti i dospělí. Vyzkoušejte ho jednou – a už nikdy nebudete chtít kupovaný.