Celková doba přípravy 1 hodina 10 minut
Počet porcí / výnos 6–8 skleniček po 200 ml
Jak podávat
Ideální je na horkých topinkách, do sendvičů a toastů, jako pikantní základ pod sýr či šunku, do těstovin s trochou olivového oleje a parmazánu nebo k dochucení omáček a masa z pánve.
Tipy a obměny
-
Jemnější verze ponechejte bez semínek z feferonek nebo použijte jen 1–2 kusy.
-
Kouřový nádech získáte přidáním ½ lžičky uzené papriky.
-
Pro extra hladkou strukturu pomazánku po uvaření krátce rozmixujte tyčovým mixérem.
-
Otevřenou skleničku uchovávejte v lednici a spotřebujte do 7–10 dnů.
Závěr
Domácí papriková pomazánka s česnekem je univerzální „záchrana“ pro rychlé večeře i pohoštění. Z pár surovin a základní sterilace vznikne výrazná, sladkokyselá a lehce pikantní pomazánka, která povýší topinky, sendviče i těstoviny na plnohodnotné jídlo. Připravte si rovnou víc skleniček – mizí rychle.




