Domácí mascarpone, mnohem levnější a chutnější než v obchodě! recept
- Snadné na přípravu
 - 4 porce
 - 15 minut
 
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava gázy: Složte gázu tak, aby byla alespoň trojnásobná, a vložte ji do filtru (síta).
 - Příprava smetany: Studenou zakysanou smetanu, kterou jste uchovávali v chladničce, opatrně přelijte do gázy umístěné ve filtru.
 - Vytvoření tlaku: Gázu pevně utáhněte kolem smetany, aby se mohla syrovátka dobře oddělit. Umístěte na gázu závaží o hmotnosti 2 až 4 kg a vše vložte zpět do ledničky.
 - Odkapávání: Nechte smetanu pod tlakem v lednici po dobu 72 hodin. Během této doby se syrovátka oddělí do misky pod filtrem, a vy získáte jemný a lahodný domácí mascarpone.
 - Skladování: Mascarpone uchovávejte v lednici, avšak spotřebujte ho rychleji než komerčně vyráběné, protože domácí mléčné výrobky mají kratší trvanlivost.
 


