Domácí marcipán z marshmallow dokonale chutný jednoduchý recept

Ingredience

  • 300 g marshmallow
  • 400g moučkového cukru (je možné
  • že budete potřebovat i více)
  • 2 lžíce citronové šťávy
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Marshmallow vložte do mísy, polijte citrónovou šťávou, vložte do mikrovlnné trouby a ohřejte na 20 sekund.
  2. Vyberte a změklou hmotu promíchejte.
  3.   Opět vložte misku do mikrovlnné trouby po dobu 20 sekund.
  4. Do rozpuštěné konzistence přidejte moučkový cukr, promíchejte a hneťte na desce.
  5. V případě potřeby posypte moučkovým cukrem.
  6. Měla by vám vzniknout tvárná a hladká hmota.
  7. Marcipán zabalte a vložte do chladničky na jednu hodinu.
  8. Pak můžete hmotu rozválet a tvarovat z nich postavičky.
  9. Pokud si chcete připravit barevný marcipán, přidejte ke směsi potravinářské barvivo.
  10. Hotový marcipán můžete v ledničce skladovat až dva měsíce, ale musí být vždy zabaleno ve fólii.
  11. Upozorňujeme, že moučkový cukr by měl být velmi jemně rozemletý, jinak se bude při vyvalování trhat.