Tipy pro dokonalou chuť:
-
Pro bylinkovou variantu přimíchejte do majonézy nasekanou čerstvou pažitku, petržel nebo kopr.
-
Chcete-li pikantní chuť, přidejte lžičku nastrouhaného křenu nebo nasekané kapary.
-
Pokud chcete extra hladkou konzistenci, propasírujte krém přes jemné sítko.
Závěr
Domácí majonéza z vařených vajec je skvělou alternativou ke klasické verzi se syrovými vejci. Díky vařeným žloutkům se nemusíte obávat zdravotních rizik a přesto si užijete krémový a bohatý chuťový zážitek. Tuto majonézu můžete rychle připravit a použít jako dip k sušené zelenině, natřenou na housky nebo jako základ salátových dresinků. Pokud ji uchováte v uzavřené nádobě v lednici, vydrží vám 2–3 dny a stane se oblíbeným doplňkem každé večeře.
Celková doba přípravy
-
Příprava vajec (vaření a chlazení): 15 minut
-
Míchání a dochucení: 5 minut
-
Celkem: cca 20 minut
Počet porcí
4–6 (cca 200–250 g domácí majonézy)