Domácí knedlíky ze staršího pečiva: Skvělý tip na využití zbytků recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 45 minut
Tomáš, 13. 11. 2024

Tento domácí knedlík je ideální příloha, která skvěle chutná a pomůže vám využít starší pečivo. Navíc můžete knedlíky připravit i do zásoby a zamrazit je na později.

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava pečiva: Nakrájené pečivo vložte do mísy a přelijte trochou mléka. Přidávejte mléko podle potřeby, aby bylo pečivo mírně navlhčené, ale ne příliš rozmočené.
  • Příprava cibule a slaniny: Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte na troše oleje dozlatova. Přidejte nakrájenou slaninu a společně opékejte na mírné teplotě, dokud slanina lehce nezíská barvu.
  • Smíchání surovin: K navlhčenému pečivu přidejte osmaženou směs cibule a slaniny, nasekanou petrželku, rozšlehaná vejce, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Směs dobře promíchejte, dokud nevznikne lepivá hmota (dle potřeby přidejte ještě mléko).
  • Tvarování knedlíků: Směs nechte 15 minut odpočívat. Poté ji přendejte do potravinářské fólie, plátna nebo sáčku na tlačenku. Pevně uvázejte oba konce.
  • Vaření: Knedlíky vařte ve vroucí vodě asi 25 minut. Pro ještě lepší chuť můžete knedlíky vařit přímo v polévkovém vývaru, což jim dodá ještě více chuti.