Domácí kečup chuťově lepší a zdravější než kupovaný recept

Ingredience

  • 3 kg rajčat
  • 500 g jablek
  • 250 g cibule
  • 1 PL soli
  • 220 g cukru
  • 50 ml jablečného octa
  • Pepř

podle chuti: černé

  • chilli papričky a podobně
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience si nařežte a vařte, dokud cibule nezměkne.
  2. Pak si vše rozmixujte v mixéru a opět povařte, dokud směs nezhoustne (přibližně 50 minut). Během vaření přidejte sůl, cukr, dva druhy koření a jablečný ocet.
  3. Když zhoustne, odstraňte ho z plamene, rozlijte do skleněných nádob a uzavřete.
  4. Chuť kečupu bude záviset na odrůdě jablek.
  5. Můžete si ho vyzkoušet uvařit s kyselým nebo sladkým ovocem a přidat česnek či jiné koření.