Domácí karbanátky s bramborami a zakysanou smetanou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 1 minuta
Jan, 12. 06. 2024

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Mleté maso ochutíme solí a pepřem. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme i strouhanou mrkev a spolu chvíli restujeme. Tuto směs vmícháme do masa.

    2. Z masa formujeme mokrýma rukama kuličky, které ukládáme do vymazané zapékací mísy a prokládáme je s bramborami, které jsme si ochutili solí.
    3. Vložíme do vyhřáté trouby na 20 minut – při teplotě 180-190 stupňů.
    4. Kysanou smetanu si rozmícháme s vodou a přelijeme přes bramborovo-masovou směs.
    5. Pečeme při teplotě 170-180 stupňů ještě 30-35 minut. Posypeme petrželkou a můžeme podávat.