Domácí karbanátky s bramborami a zakysanou smetanou recept

Ingredience

  • 200 g mletého masa
  • Sůl
  • koření
  • 1 větší mrkev
  • ½ cibule
  • 4-5 ks brambor očištěných a nakrájených na kolečka
  • pertželopvou nať
  • olej
  • 150 g zakysané smetany
4x
0 Kcal
01:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Mleté maso ochutíme solí a pepřem. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme i strouhanou mrkev a spolu chvíli restujeme. Tuto směs vmícháme do masa.

  2. Z masa formujeme mokrýma rukama kuličky, které ukládáme do vymazané zapékací mísy a prokládáme je s bramborami, které jsme si ochutili solí.
  3. Vložíme do vyhřáté trouby na 20 minut – při teplotě 180-190 stupňů.
  4. Kysanou smetanu si rozmícháme s vodou a přelijeme přes bramborovo-masovou směs.
  5. Pečeme při teplotě 170-180 stupňů ještě 30-35 minut. Posypeme petrželkou a můžeme podávat.