Domácí karbanátky s bramborami a zakysanou smetanou recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 1 minuta
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Mleté maso ochutíme solí a pepřem. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme i strouhanou mrkev a spolu chvíli restujeme. Tuto směs vmícháme do masa.
- Z masa formujeme mokrýma rukama kuličky, které ukládáme do vymazané zapékací mísy a prokládáme je s bramborami, které jsme si ochutili solí.
- Vložíme do vyhřáté trouby na 20 minut – při teplotě 180-190 stupňů.
- Kysanou smetanu si rozmícháme s vodou a přelijeme přes bramborovo-masovou směs.
- Pečeme při teplotě 170-180 stupňů ještě 30-35 minut. Posypeme petrželkou a můžeme podávat.
- Mleté maso ochutíme solí a pepřem. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme i strouhanou mrkev a spolu chvíli restujeme. Tuto směs vmícháme do masa.