Domácí jogurtové šišky jako od babičky, rychlý a snadný recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Ze všeho nejdříve smíchejte v míse suché ingredience (mouku, cukr a prášek do pečiva)
- Přidejte k nim tekuté ingredience, které si nejprve také smíchejte v jiné míse (jogurt a vejce)
- Důkladně promíchejte a vytvořte těsto
- Těsto nechte alespoň 30 minut pod utěrkou na teplém místě (na sluníčku, topení, peci…)
- Z těsta vytvořte pomocí válečku plát (ne moc tenký, aby se vám nepotrhal – přibližně půl centimetru tlustý)
- Rozkrájejte poté plát na jednotlivé obdélníčky a každý z nich rozřízněte v jejich středu
- Rozehřejte si olej ve vyšší pánvi
- Poté vkládejte jednotlivé obdélníky do rozpáleného oleje a smažte
- Vyndavejte až ve chvíli, kdy jsou z obou stran opečeny dozlatova
- Šišky můžete nechat jen tak a nebo je posypat moučkovým cukrem. Další možnost je podávat šišky posypané mákem, cukrem a zalité máslem.