Celková doba přípravy 2 hodiny 10 minut (20 minut práce + 60–70 minut první kynutí + 30 minut dokynutí + 20 minut pečení)
Počet kusů 10–12 housek
Tipy a varianty
-
Nemáte sodovku
Nahraďte ji stejným množstvím studené vody. Housky budou o vláhu bohaté i tak. -
Ještě lepší kůrka
Do spodní části trouby vložte při nahřívání prázdný plech. Po vložení housek chrstněte na něj hrnek horké vody pro páru. -
Kořeněná verze
Do těsta přidejte špetku sušeného česneku nebo lžičku bylinek.
Závěr
Z jednoho mísy a pár dostupných surovin připravíte housky, které chutí snadno předčí pekárnu. Perlivá voda nebo studená voda dělá střídku nadýchanou, rychlé stažení teploty v troubě zase zajistí barvu a křupavost. Recept si uložte do repertoáru – je univerzální a spolehlivý.