Domácí česnekové pagáče recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 60 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Do teplého mléka přimícháme cukr a droždí. Počkáme, až nám vzejde kvásek.
- V misce smícháme mouku se solí, máslem a tvarohem.
- Vejce smícháme se smetanou a tuto směs přidáme do mouky. Přidáme k tomu všemu kvásek a vypracujeme tuhé těsto.
- Dejte na hodinu do chladničky.
- Po uplynutí hodiny těsto vytáhneme z chladničky a rozválíme na pomoučněném vále zhruba na 1,5 cm silný plát. Ten zasypeme česnekem a přendáme na plát na půl, znovu napůl a ještě jednou napůl.
- Necháme 10 minut odležet, pak rozválíme a znovu přeložíme.
- Zase necháme 10 minut odležet, opět rozválíme a znovu přeložíme.
- Takto zpracované těsto rozválíme na finální plát silný 2 cm. Pomocí hrnku vykrájíme jednotlivé kolečka.
- Pokud se Vám nechce zdržovat s překlady, přidejte česnek rovnou do těsta. Nemusíte ho pak takto zapracovávat.
- Kolečka přendáme na plech vyložený papírem na pečení a rozehřejeme si troubu.
- Potřeme je rozšlehaným vajíčkem a dáme do trouby. Pečeme na 200 stupňů asi 18 minut.