Dokonalý piškot na roládu: Světlý a tmavý piškot, který se nikdy nepotrhá recept
- Snadné na přípravu
- 8 porcí
- 45 minut
Piškot je základem pro lahodnou roládu, která je jemná a nadýchaná. Tento recept na světlý a tmavý piškot je snadný a výsledkem budete mile překvapeni. Piškot můžete naplnit různými krémy, Nutellou nebo džemem, a vždy chutná skvěle!
Pro 8 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava světlého piškotu: Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu. V misce vyšlehejte vajíčka asi 15 sekund, přidejte cukr a vyšlehejte do pěny. Přidejte prosátou mouku a jemně promíchejte. Pečte na plechu s pečicím papírem v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut. Po 10 minutách otevřete troubu a piškot sušte ještě 5 minut. Piškot vyklopte na čistou utěrku, jemně odstraňte pečicí papír a piškot s utěrkou srolujte. Nechte vychladnout.
- Příprava tmavého piškotu: V misce vyšlehejte žloutky s kakaem do pěny. V jiném míse vyšlehejte bílky s cukrem na tuhý sníh. Poté přidejte žloutkovou směs s kakaem a jemně promíchejte. Nakonec přidejte prosátou mouku a opatrně promíchejte. Pečte na plechu s pečicím papírem v předehřáté troubě na 180 °C asi 14 minut. Upečený piškot přeložte na čistou utěrku, odstraňte pečicí papír a jemně srolujte. Nechte vychladnout.
- inální úprava: Po vychladnutí oba piškoty rozviňte a naplňte podle vlastní fantazie (krém, džem, Nutella). Roládu zavinujte a podávejte.
Podobné recepty
Další receptyVláčná jablečná bábovka – šťavnatý a jednoduchý koláč pro každou příležitost
dezerty
55 minut
Fanta řezy – osvěžující letní dezert s tvarohem a pomerančovou polevou
dezerty
30 minut