Dokonale chutnající nepečené iglú ze sušenek s kokosem recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 02. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Kokosová vrstva:

    • 1.5 dl mléka
    • 1 lžíce moučkového cukru
    • 1 vanilkový cukr
    • 1 lžička másla
    • 80 g kokosu
    • 1 lžíce hladké mouky
    1. Nejdříve si uděláme kokosovou vrstvu.V mléce si rozmíchané hladkou mouku a cukr. 
    2. přidáme i lžičku másla a na nízkém plameni provaříme.
    3. Pak vmícháme kokos a necháme vychladnou.
    4. Sušenková vrstva se připraví tak že v misce si smícháme mleté ​​sušenky s práškovým cukrem, kakaem, přidáme rozpuštěné máslo, mléko a rum. 
    5. Hmoty budeme natlačit do lisu na citrón.
    6. Nejprve namačkáme kokosovou vrstvu.
    7. Vnitřek lisu si můžete jemně vytřít olejem a vtlačíme kokosovou hmotu.
    8. Potom přidáme Sušenkové.
    9. Pořádně utlačíme a vyklopíme na tác .. 
    10. Když už máme naše iglú hotové můžete je posypat ještě svrchu kokosem a dejte je do chladničky na 2 hodiny zatuhnout