Originální příprava jemná mrkev vhodná jako příloha i samostatně recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 1 minuta
Jan, 12. 06. 2024

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Očištěnou mrkev si nakrájíme na půlky nebo čtvrtky podle potřeby
  • Smícháme si olej, sůl, pepř
  • Česnek si nastrouháme a přidáme do oleje
  • Do ochuceného oleje důkladně namočíme mrkev
  • Vysteleme si plech pečícím papírem
  • Mrkev si vyskáládáme na plech a překrytou alobalem ji můžeme dát do předem vyhřáté trouby
  • Následně pečeme přibližně třičtvrtě hodiny při teplotě 200 stupňů
  • Je vhodné čas od času s mrkví na plechu zahýbat
  • Asi 15 minut před vytažením z trouby sundáme z mrkve alobal, aby se vypekla krásně dozlatova
  • Během pečení můžeme případně mrkev polívat olejem
  • Před podáváním ještě zasypeme petrželí a podáváme