Chutné kuřecí prsa Hasselback nařezané a plněné špenátem a sýrem, gurmánský recept
- Sředně těžká přípava
- 2 porce
- 0 minut
Pro 2 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
Náplně:
- pečené červené paprika a sýr feta
- jablko, šunka a sýr čedar
- slaninka a modrý sýr (například niva)
- divoká rýže a žampiony
- slaninka, bylinky, česnek a šťáva z citronu
- Kuřecí prsa necháme v celku a dobře je omyjeme ve studené vodě.
- Pak je osušíme pomocí papírových kapesníků a uděláme malé zářezy, které jsou přibližně centimetr hluboké a centimetr od sebe. Dejte si pozor, abyste kuřecí prsa nerozřezali úplně.
- Následně už jen opepříme a osolíme.
- Můžete přidat i čerstvé bylinky nebo sladkou mletou papriku.
- Na mírném ohni do pánve dáme trochu olivového oleje a přidáme lístky špenátu.
- Celé to trochu pár minut podusíme.
- Když vidíte, že lístky změkly a ztmavly, můžete do pánve přidat sýr ricotta nebo kozí sýr.
- Možná by nebylo špatné vyzkoušet i slovenskou brynzu.
- Celé to spolu promícháme tak, aby nám vznikla hustší hmota a aby byl sýr zcela rozteklý.
- Pomocí lžíce pak plníme jednotlivé zářezy špenátovo-sýrovou hmotou. Na závěr ještě můžeme dosolit a okořenit.
- Na vrch můžete kuřecí prsa posypat jakýmkoli sýrem, který doma máte. Chybu však neuděláte pokud zvolíte sýr čedar nebo mozzarellu.
- Troubu si předehřejeme na 200°C a celé to pečeme přibližně 20 až 25 minut.
- Pokud máte možnost, na posledních 5 až 10 minut zvolte na troubě režim grilování. Sýr se na vrchu krásně roztaje a kuřecí prsa chytí zlatou barvu. Jako přílohu si můžete připravit klasické pečené brambory, popřípadě i sladké brambory, tedy batatas. Chybu neuděláte ani s rýží a zeleninou