Chutné dušené maso v pohárech vydrží několik měsíců recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Začněte, dobře opláchněte pod tekoucí vodou a vysušte je papírovými ubrousky.
- Můžeme oddělit maso (pokud existuje) a rozdělit ho na velké kusy o šířce 6 až 7 cm.
- Dejte je do hluboké misky, přidejte sůl a pepř dle chuti.Vše velmi opatrně promíchejte, aby každý kus dostal svou část soli a pepře, zakryjte víkem a nechte maso marinovat po dobu jedné hodiny.
- Skleněné nádoby jsou důležité pro správnou přípravu.
- K tomu je třeba umýt a potom sterilizovat.
- Sterilizační plechovky pro konzervaci je možné provést různými způsoby, například vložte čisté, suché plechovky do mikrovlnné trouby po dobu 3 minut.
- Na dně každé džbánky, 1-2 listy bobule, kořeněné a poté mleté maso pevně neuvádějte.
- Míra masa by měla být někde 2-3 cm pod okrajem nádoby, aby obsah nevytekl.
- Pro pojištění ze spodní části trouby položte plech na pečení a nalijte trochu vody.
- Banky pokrývají žehličkami, z nichž musíte nejprve odstranit těsnicí gumu a umístit do studené trouby.
- Předehřejte troubu na 250 stupňů.
- Když se maso vaří, snížíte teplotu na 150 stupňů po dobu 3 hodin. Maso musí být mdlé.
- Zatímco se maso vaří, nakrájejte tuk na malé kousky a vložte do pánve nebo do pekáče.
- Tepelné mazivo na nízké teplotě.
- Hotové maso nalít nahoře s roztaveným tukem.
- Získejte plechovky (nezapomeňte, že jsou horké).
- Vložte gumové pásky zpět do krytu.
- Nakládejte nádobí a položte sklenice nahoře a zabalte ručník, aby se úplně ochladil