Chutné domácí nudle jednoduchý recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Mouku si prosejeme, přidáme lžičku soli a uprostřed uděláme prohlubeň, kam přidáme dvě vajíčka.
- Těsto je nejlepší zpracovat rukama.
- Vypracované těsto, když se už nelepí, je tužší a má na všech místech stejnou barvu. Pracovní desku si následně lehce posypte moukou a z těsta vyválejte tenké placky.
- Těsto je potřeba vyválet přibližně na 2 až 3 mm a z tohoto množství je ideální udělat dvě stejně velké placky. Těsto necháme na teplém místě odpočívat přibližně půl hodinu.
- Pak si nakrájíme nudle a přendáme je na pečící papír, kde je necháme pořádně vysušit.
- Vysušené nudle vždy uchovávejte v uzavřené nádobě, aby nenavlhly.
Podobné recepty
Další recepty
Poctivé domácí bramboráky se škvarky: tradiční chuť, která nikdy nezklame
Bez masa
40 minut
Slaninové rolky plněné mletým masem: rychlý a šťavnatý pokrm na jednom plechu
hlavní chody
60 minut
Vepřová huspenina – poctivý sváteční sulc z vepřových nožiček a kolena
hlavní chody
30 minut


