Skvělé česnekové placky podle slovenského receptu z Tater
- Sředně těžká přípava
- 6 porcí
- 0 minut
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
- Nejdříve si připravíme kvásek. Ve vodě rozdrobíme droždí a rozmícháme cukr. Do druhé misky nasypeme mouku, sůl, kmín a přidáme i olej a nakonec i kvásek.
- Rukama prohněteme hladké, vláčné těsto a vypracujeme bochník, který jen posypeme trochou mouky a necháme vykynout.
- Když těsto zdvojnásobí svou velikost, prohněteme ho rukama a přendáme na plech vyložený pečícím papírem (papír je dobré malinko navlhčit vodou).
- Těsto přetáhněte do tvaru bochníku nebo placky o tloušťce asi 2 cm. Povrch rovnoměrně potřeme směsí oleje, utřeného česneku a vody. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodinu při teplotě 180 stupňů.
- Vyjmeme z trouby, potřeme trochou studené vody a necháme vychladnout na roštu, přikryté utěrkou.
- My s manželem milujeme česnek, proto jsem se rozhodla ještě před pečením zapíchat do těsta pár česnekových stroužků nakrájených na poloviny.
- Také jsme si posypali placky ještě trochou kmínu.
Podobné recepty
Další recepty
Turecký chléb (pide): Nejjednodušší recept na nadýchaný domácí chléb bez námahy
jaro
90 minut

Domácí šátečky s tvarohem, mákem a jahodovou marmeládou – jeden recept, tři chutě
chuťovky
60 minut

Sušenky, které se rozplývají v ústech – levný recept bez másla a vajec
dezerty
30 minut