Skvělé česnekové placky podle slovenského receptu z Tater

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 18. 11. 2018

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Nejdříve si připravíme kvásek. Ve vodě rozdrobíme droždí a rozmícháme cukr. Do druhé misky nasypeme mouku, sůl, kmín a přidáme i olej a nakonec i kvásek.
    2. Rukama prohněteme hladké, vláčné těsto a vypracujeme bochník, který jen posypeme trochou mouky a necháme vykynout.
    3. Když těsto zdvojnásobí svou velikost, prohněteme ho rukama a přendáme na plech vyložený pečícím papírem (papír je dobré malinko navlhčit vodou).
    4. Těsto přetáhněte do tvaru bochníku nebo placky o tloušťce asi 2 cm. Povrch rovnoměrně potřeme směsí oleje, utřeného česneku a vody. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodinu při teplotě 180 stupňů.
    5. Vyjmeme z trouby, potřeme trochou studené vody a necháme vychladnout na roštu, přikryté utěrkou.
    6. My s manželem milujeme česnek, proto jsem se rozhodla ještě před pečením zapíchat do těsta pár česnekových stroužků nakrájených na poloviny.
    7. Také jsme si posypali placky ještě trochou kmínu.

Křupavé houstičky, které se vždy povedou

jaro
95 minut
0
(0)
01. 10. 2024 Tomáš
Doporučené články: