Skvělé česnekové placky podle slovenského receptu z Tater

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 18. 11. 2018

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Nejdříve si připravíme kvásek. Ve vodě rozdrobíme droždí a rozmícháme cukr. Do druhé misky nasypeme mouku, sůl, kmín a přidáme i olej a nakonec i kvásek.
    2. Rukama prohněteme hladké, vláčné těsto a vypracujeme bochník, který jen posypeme trochou mouky a necháme vykynout.
    3. Když těsto zdvojnásobí svou velikost, prohněteme ho rukama a přendáme na plech vyložený pečícím papírem (papír je dobré malinko navlhčit vodou).
    4. Těsto přetáhněte do tvaru bochníku nebo placky o tloušťce asi 2 cm. Povrch rovnoměrně potřeme směsí oleje, utřeného česneku a vody. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodinu při teplotě 180 stupňů.
    5. Vyjmeme z trouby, potřeme trochou studené vody a necháme vychladnout na roštu, přikryté utěrkou.
    6. My s manželem milujeme česnek, proto jsem se rozhodla ještě před pečením zapíchat do těsta pár česnekových stroužků nakrájených na poloviny.
    7. Také jsme si posypali placky ještě trochou kmínu.