Bramborové kukuřičné placky s česnekovou omáčkou recept

Ingredience

  • 1
  • 5 kg batátu (sladké brambory)
  • 1 šálek mražené kukuřice
  • 2 jarní cibulky
  • Několik listu koriandru
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce
  • 1/3 kukuřičné mouky
  • 1 šálek hladké strouhanky
  • 1/2 šálku rostlinného oleje
  • 1 šálek bílého jogurtu
  • 1 stroužek česneku
2x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Začneme tak, že si dáme vařit sladké brambory. Nejrychlejší způsob je v mikrovlnné troubě. Vidličkou si propícháme každou bramboru, zabalíme jednu bramboru do papírového ubrousku a položíme ji na talíř do mikrovlnné trouby na 5 minut. Poté opatrně vyndáme. Takhle to postupně uděláme se všemi bramborami.
  2. Zelenou cibulku si rozsekáme na kousky a dáme do mísy společně s hrstkou koriandru. Přidáme pepř, sůl, mraženou kukuřici, kmín. Na závěr přidáme vařené sladké brambory a důkladně promícháme.
  3. Mezitím co nám brambory odstávají si připravíme česnekovou omáčku. V menší misce si smícháme jogurt společně s jedním stroužkem mletého česneku a přidáme hrst nakrájeného koriandru. Vše důkladně promícháme a poté umístíme do lednice.
  4. Směs Na pánev si dáme dostatečné velké množství rostlinného oleje a začneme z naší bramborové směsi formovat malé bramboráčky stejně jako na obrázku. Smažíme zhruba 2 minuty z každé strany.
  5. Máme hotovo! Dobrou chuť!