Božské domácí koblihy, které jsou jednoduché a lepší než kupované recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 75 minut
Tomáš, 06. 11. 2024

Kdo by si nepochutnal na teplé koblize z pekárny, naplněné marmeládou nebo čokoládou? Pokud máte chuť na domácí, skvělé koblihy, které jsou nejen levnější, ale i mnohem chutnější než ty z obchodu, tento recept je pro vás! A co je nejlepší – můžete si je naplnit jakoukoli náplní, kterou máte rádi!

Pro 12 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava kvásku: V misce smíchejte vlažné mléko, vodu, cukr a droždí. Nechte směs odpočívat asi 10 minut, aby droždí začalo pracovat.
  • Těsto: K vykynuté směsi přidejte vejce, rozpuštěné máslo, mouku a špetku soli. Vypracujte hladké těsto. Pokud bude těsto příliš lepkavé, přidejte ještě trochu mouky.
  • Kynutí: Těsto přikryjte utěrkou a nechte ho kynout na teplém místě asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  • Tvarování koblih: Po vykynutí těsto vyklopte na pomoučněnou plochu a válejte ho na plát o tloušťce asi 3 mm. Pomocí sklenice nebo hrnečku vykrojte kola o průměru 8-10 cm. Na každé kolečko dejte lžíci džemu nebo Nutelly a přikryjte dalším kolečkem těsta. Okraje důkladně slepte, aby náplň nevytekla při pečení.
  • Druhé kynutí: Koblihy položte na plech vyložený pečícím papírem. Přikryjte utěrkou a nechte je ještě kynout dalších 35 minut.
  • Pečení: Troubu předehřejte na 170°C a koblihy pečte do zlatova (cca 15 minut). Pokud chcete koblihy smažit, můžete je opatrně usmažit v horkém oleji.
  • Dokončení: Hotové koblihy potřete rozpuštěným máslem a posypte moučkovým cukrem.

Tyto domácí koblihy jsou nejen výborné, ale i snadné na přípravu. S náplní podle vaší chuti si pochutnáte, a navíc si užijete čerstvě upečené koblihy, které nemají konkurenci. Pokud se vám recept líbí, nezapomeňte ho sdílet s rodinou a přáteli. Dobrou chuť!