Banánový nepečený dezert s piškoty a mascarpone – hotový za pár minut recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 25 minut
Jan, 13. 05. 2025

Rychlý, lahodný a osvěžující zákusek, který zvládne každý – bez pečení a plný smetanové chuti

Tento banánový dezert bez pečení je ideální volbou pro každého, kdo hledá rychlý, nenáročný a chuťově bohatý moučník. Spojení jemného mascarpone, kondenzovaného mléka, šlehačky a čerstvých banánů vytváří dokonale sladký a nadýchaný dezert. Díky piškotům a vrstvení připomíná oblíbené tiramisu, ale s ovocnou banánovou variantou, která si získá každého milovníka lehkých moučníků.

Pro 10 porcí

Ingredience

volitelně: strouhaná čokoláda na posypání

Postup přípravy

  • Připravte formu Dno dortové nebo zapékací formy vyložte piškoty. Na ně rozložte nakrájené banány na kolečka.
  • Připravte krém Mascarpone vyšlehejte s kondenzovaným mlékem do hladkého krému. V samostatné misce vyšlehejte mléko s pudinkovým práškem (bez vaření), dokud nevznikne hustá směs. Oba krémy spojte a dobře promíchejte.
  • Ušlehejte smetanu Smetanu ke šlehání vyšlehejte dotuha a jemně vmíchejte do připraveného krému. Přidejte vanilkovou esenci nebo vanilkový cukr.
  • Sestavení dezertu Na vrstvu banánů naneste polovinu krému, uhlaďte a znovu přidejte vrstvu piškotů a banánů. Navrch dejte zbytek krému a rovnoměrně rozetřete. Zdobte plátky banánů a případně nastrouhanou čokoládou.
  • Chlazení Dezert zakryjte a uložte do lednice alespoň na 6 hodin, ideálně přes noc, aby dobře ztuhl.

Celková doba přípravy: cca 25 minut + chlazení přes noc

Počet porcí: cca 10

Závěr

Banánová maškrta s piškoty a mascarpone je dezert, který okouzlí nejen svou chutí, ale i jednoduchostí. Bez trouby, s minimem nádobí a za pár minut připravená pochoutka, kterou si zamiluje celá rodina. Ideální volba na oslavy, víkendové mlsání i nečekanou návštěvu. Pokud milujete nepečené krémy, tento recept vás nezklame.