Banánová bábovka s ořechy, čokoládou a krémovou náplní si zamilujete recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 08. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Těsto

    • 2 1/4 hrnku hladké mouky
    • 1 1/4 lžičky kypřícího prášku
    • 1 1/4 lžičky jedlé sody
    • 1 lžička soli
    • 1 lžička mleté skořice
    • 110 g másla, změklého
    • 1 1/2 hrnku krupicového cukru
    • 2 velké vejce
    • 1 hrnek rozmačkaných banánů
    • 1 lžíce vanilkového extraktu
    • 1 1/4 hrnku zakysané smetany
    • 1/2 hrnku čokoládových kousků (volitelné)
    • 1/2 hrnku vlašských ořechů, nasekaných (volitelné)

    Náplň

    • 240 g krémového sýru (Philadelphia atd.)
    • 1/4 hrnku krupicového cukru
    • 1 lžička vanilky

    Poleva

    • 1 hrnek moučkového cukru
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 2 lžíce mléka

    Zdobení

    • malé kousky čokolády (volitelné)
    1. Předehřejte troubu na 180 ° C. Na drobenku smícháme ořechy, máslo, mouku, cukr a skořici v mixéru.
    2. Pokud nemáte mixér, můžete nejprve nasekat ořechy a pak vše zpracovat vidličkou.
    3. Potom vložte drobenku do chladničky.
    4. V míse smíchejte mouku, kypřící prášek, jedlou sodu, sůl a skořici.
    5. Ve druhé větší misce vyšleháme máslo s cukrem do pěny, přidejte vejce, vanilku a banány.
    6. Postupně nasypte moučnou směs do banánové s přiléváním zakysané smetany. Promíchejte těsto dohladka a 1/4 z něj uložte do misky bokem.
    7. Do zbytku vmíchejte čokoládové kousky a ořechy. Změřte přibližně hrnek cesta a zbytek nalijte do připravené formy.
    8. Vezměte 1/4 hrnku odloženého cesta a smíchejte ho s krémovým sýrem, vanilkou a třtinovým cukrem.
    9. Takto připravenou nádivku nalijte na těsto do formy tak, aby se nedotýkala stěn.
    10. Na náplň použijte poslední hrnek cesta, který jste si nechali. Snadno bouchněte formou o stůl, abyste uvolnili případné vzduchové bublinky.
    11. Vrch bábovky posypte připravenou drobenkou.
    12. Pečte 55 až 60 minut na 180 ° C. Poté nechte bábovku chladit na roštu alespoň hodinu. Jemně vyjměte bábovku z formy a nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu.
    13. Jakmile budete připraveni servírovat, smíchejte ingredience na polevu do hladké směsi a polijte jí bábovku.
    14. Posypte čokoládovými kousky, pokud chcete.

Doporučené články: