náplň: Voda – podle potřeby
200 g cukr
1000 g jablka – nakrájené nadrobno
2 bal Pudinkový prášek, vanilka Na vrch: Smetana ke šlehání
skořice
Piškot: Smíchejte cukr, vanilkový cukr, olej, žloutky, mouku, prášek do pečiva a vodu – míchejte až do nadýchané pěny konzistence. Bílky vyšlehejte na sníh. Obě hmoty opatrně smícháme tak, abychom zachovali nadýchanou konzistenci těsta. Rozetřete těsto na pečící plech a pečte až do zlatohněda. 170 ° cca 30 minut.
Na vrch: Nadrobno nakrájená jablka rozvaříme s cukrem v hrnci s hrubším dnem, přidáme vodu a nakonec zahustíme pudinkovým práškem. Náplň rozetřeme na ochlazenou piškot a necháme ji vychladnout. Jablka nemusí být zcela rozvařené, my máme rádi větší kousky. Někdo používá i strouhaná jablka.