Tip: Pokud pečete buchty natěsno, před vkládáním do pekáče každý kousek lehce obalte v rozpuštěném másle – po upečení se budou krásně oddělovat a zůstanou extra vláčné.
Celková doba přípravy
-
Příprava a zadělání: 25–30 min
-
První kynutí: 60 min
-
Tvarování: 15–20 min
-
Dokynutí: 15–20 min
-
Pečení: 25–30 min
-
Celkem: cca 2 h 20 min – 2 h 40 min
Počet porcí
Zhruba 16–20 buchet (podle velikosti čtverců)
Závěr
Babiččiny tvarohové buchty jsou nadčasová klasika: vláčné těsto, štědrá tvarohová náplň a máslová vůně, které se těžko odolává. Vydrží měkké i druhý den a skvěle se hodí na víkendové snídaně i sváteční stůl. Nebojte se obměn – část buchet naplňte povidly, mákem nebo ořechy a na plechu budete mít krásně pestrou kolekci.